Kantoorinrichting

De inrichting van je bedrijf heeft een grotere invloed dan je misschien denkt. Je personeel, maar ook je klanten moeten zich thuis voelen bij binnenkomst. Paarse en roze muren zijn niet heel bevorderlijk voor de productiviteit van je medewerkers. Met de inrichting straal je ook een bepaalde verwachting uit. Ga je voor modern en strak, voor landelijk en robuust of juist voor heel romantisch? Het is maar net wat bij de diensten en producten van je bedrijf passen. Wil jij luxe en stijl uitstralen, dan kun je alles heel clean en strak houden. Een groot pronkstuk in de hal doet het dan ook altijd goed. Als mensen binnenkomen en als eerste een gigantisch aquarium zien met tal van bijzondere en exotische vissen, heb je wel meteen een statement gemaakt. Of laat zien dat jij in het bezit bent van de laatste technische snufjes. Wil jij juist de klant thuis laten voelen, richt je ontvangst hal dan iets meer in huiselijke sferen in en hang bijvoorbeeld een teamfoto aan de muur. 

Kantoorinrichting

Bij het inrichten van je kantoor moet je voornamelijk rekening houden met je medewerkers. Zorg voor voldoende en goed licht en voor ergonomische stoelen. Je wilt niet dat je medewerkers last krijgen van hun rug. Gebruik voornamelijk rustgevende kleuren. Dit verhoogt de productiviteit van de medewerkers. Verder is het handig om voldoende opbergruimte te hebben. Een opgeruimde desk is beter dan een overvolle. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in de ochtend op hun werk komen en een opgeruimd bureau hebben, efficiënter zijn dan mensen die dat niet hebben. Het is dus een goed idee om ervoor te zorgen dat alle documenten goed opgeborgen kunnen worden. Als je de ruimte hebt, zorg dan ook voor een kantine of relaxruimte. Even weg achter de computer of van de dagelijkse bezigheden. In de kantine kun je je werk even loslaten en ben je ergens anders op gericht. Het is belangrijk dat je medewerkers en klanten zich veilig en op hun gemak voelen. 

Veiligheid

Als je dan mooie en goede ergonomische stoelen hebt gehaald en je kantoor helemaal opnieuw hebt ingericht, wil je wel dat je er lang plezier van hebt. Beveiliging van je bedrijf is daarom erg belangrijk. Dit voorkomt dat er ongewenste mensen binnenkomen. Met de juiste veiligheidsmaatregelen hebben inbrekers geen schijn van kans meer. Middels hekwerken, camerasystemen en intercoms, houd jij de regie in handen. Daar komt bij dat je medewerkers zich ook een stuk veiliger zullen voelen.

Bron: Badgewereld – bedrukte naambadges